Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Πιο κάτω είναι η συνέντευξη μου, από την Easy Writerhttp://www.easywriter.gr/


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΜΠΑΜΠΗ ΡΑΚΗ


“ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΣΕ ΠΟΙΑ ΗΛΙΚΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ″
Ο Μπάμπης Ράκης γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια. Μετανάστευσε στην Κύπρο όπου εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες και στο ραδιόφωνο. Έχει εκδώσει συλλογή διηγημάτων. Τα γεγονότα του 1974 τον αναγκάζουν να μεταναστεύσει στην Αυστραλία. Εκεί εργάστηκε σε ελληνικές εφημερίδες του Σίδνεϊ καθώς και στο τμήμα ειδήσεων του ελληνικού τμήματος του κρατικού πολυεθνικού σταθμού (S.B.S). Τώρα ζει και εργάζεται στην Κύπρο.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Πρόσφατα δημοσιεύσατε τη νουβέλα «Εμιλία, το άγνωστο μοντέλο του Ρενουάρ», η οποία μάλιστα συγκαταλέγεται στα δημοφιλέστερα βιβλία του easywriter.gr. Ποιο είναι το αντικείμενο του βιβλίου σας και σε ποιους απευθύνεται κυρίως;
Θα ήθελα στην αρχή να ευχαριστήσω την easywriter.gr. διότι χωρίς την ύπαρξή της το βιβλίο μου δεν θα γνώριζε ποτέ την δημοσιότητα. Είναι μια πρωτοπόρα κίνηση στον ελληνικό εκδοτικό χώρο, που θα δώσει την ευκαιρία σε εκατοντάδες συγγραφείς- ιδιαίτερα σε νέα παιδιά- να δουν την πνευματική τους δουλειά να διαβάζεται από ένα πολύ μεγάλο αριθμό αναγνωστών.
Αναφορικά με το αντικείμενο του βιβλίου μου, είναι μια ερωτική ιστορία, που ξεκινά πριν εκατό σχεδόν χρόνια για να συνεχισθεί μέχρι τις μέρες μας. Με την διαφορά ότι οι μεν πρωταγωνιστές αλλάζουν στην πορεία του χρόνου, αλλά η ίδια φλόγα της αγάπης συνεχίζει να μεταλαμπαδεύεται, σε καινούργια πρόσωπα μέχρι τις μέρες μας. Είναι μια ιστορία που υμνεί την γυναικεία ομορφιά.

Έχετε διαθέσει το βιβλίο σας στο αναγνωστικό κοινό εντελώς δωρεάν. Τι σας οδήγησε σε αυτή την απόφαση;
Στις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες, κάθε δημιουργός που θέλει να πλησιάσει το κοινό του, θα πρέπει πρώτα να το σεβασθεί και να μην το επιβαρύνει. Να του προσφέρει την πνευματική του δουλειά, -στην περίπτωση του βιβλίου- χωρίς οικονομική υποχρέωση. Το κοινό με την σειρά του ξέρει να ανταμείβει με το δικό του τρόπο.

Τι είναι αυτό που σας έκανε να ξεκινήσετε τη συγγραφή της Εμιλίας; Τι σας ενέπνευσε περισσότερο;
Η ιδέα της Εμιλίας προϋπήρχε από παλιά. Καθένας ξεκινά με κάποιο όνειρο, φτιάχνοντας ένα πορτρέτο με την φαντασία του, ελπίζοντας να το συναντήσει κάποτε στην ζωή του. Η Εμιλία νομίζω ότι είναι το όνειρο του κάθε άνδρα, αφού υμνεί την γυναικεία ομορφιά.

Όπως εύστοχα σχολίασε μία αναγνώστρια στη σελίδα του βιβλίου σας στο easywriter.gr, η Εμιλία είναι γεμάτη από αυτοβιογραφικά στοιχεία. Θέλετε να μας μιλήσετε λίγο γι΄ αυτό;
Σωστά διαπιστώνει η αναγνώστρια ότι στο βιβλίο μου υπάρχουν αυτοβιογραφικά στοιχεία. Όμως δεν είναι αυτοβιογραφία αφού η ιστορία ξεκινά πριν εκατό χρόνια και συνεχίζεται μέχρι τις μέρες μας. Χωρίς φαντασία και δράση δεν θα μπορούσε ποτέ να σταθεί μια νουβέλα. Οι χαρακτήρες που παρουσιάζονται στην Εμιλία ζουν την εποχή τους.

Θα θέλατε να τονίσετε κάποια ιδιαίτερα μηνύματα μέσα από το βιβλίο σας;
Αυτό που προσπάθησα να μεταφέρω στο βιβλίο μου, είναι ότι δικαίωμα στην αγάπη και τον έρωτα έχει ο καθένας, ανεξάρτητα σε ποια ηλικία βρίσκεται.

Ποια ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίσατε κατά τη διάρκεια της συγγραφής του βιβλίου σας;
Η πρόκληση βρίσκεται ακριβώς σε αυτό που ανέφερα πιο πάνω, ότι και τα άτομα της κάποιας ηλικίας έχουν το δικαίωμα να αγαπήσουν και να αγαπηθούν. Πολλές όμορφες ιστορίες αγάπης θα μπορούσαν να γραφτούν για τα άτομα αυτά, που νιώθουν το σκίρτημα αλλά φοβούνται να εκδηλώσουν το αίσθημά τους.

Ποιες συμβουλές θα δίνατε σε ένα νέο παιδί που ξεκινάει τώρα να γράφει το πρώτο του βιβλίο;
Να γράφουν συνέχεια. Να είναι ο εαυτός τους. Να εκφράζουν ελεύθερα τις σκέψεις τους αλλά να φροντίζουν το κείμενό τους να έχει πλοκή. Δεν αρκεί η φιλοσοφική θεώρηση των πραγμάτων. Χρειάζεται οι χαρακτήρες να έχουν κίνηση και δράση. Τα νέα παιδιά είναι το αύριο. Είναι το μέλλον μας. Πιστεύω ότι θα είναι πολύ καλύτεροι από εμάς.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας; Ετοιμάζετε κάποιο καινούριο βιβλίο αυτή την εποχή;
Ετοιμάζω κάτι καινούργιο. Θα είναι ένα βιβλίο με πολλή δράση και οι χαρακτήρες θα κινούνται σε διάφορες εποχές και σε διαφορετικούς γεωγραφικούς χώρους.

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα γι’ αυτή τη συνέντευξη και να σας ευχηθούμε καλή επιτυχία και παραγωγική συνέχεια στο συγγραφικό σας έργο. Κλείνοντας θα θέλαμε ο τελευταίος λόγος να είναι δικός σας…
Να ευχηθώ στην easywriter κάθε επιτυχία για το καλό των πνευματικών μας ανθρώπων, της κάθε γενιάς.


ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ “ΕΜΙΛΙΑ – ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΟΥ ΡΕΝΟΥΑΡ”: ΕΔΩ


1 σχόλιο:

  1. Μια πραγματικά ενδιαφέρουσα ιστορία που μας ταξιδεύει στον χρόνο μέσα από την παρουσία τριών πανομοιότυπων και πανέμορφων γυναικών που τις ερωτεύτηκαν άνδρες με διαφορετικούς χαρακτήρες. Η δε περιήγηση στα ταραγμένα χρόνια των 2 παγκόσμιων πολέμων στην Αλεξάνδρεια του τότε είναι απλά μαγευτική.
    Ευχαριστώ τον Μπάμπη τον Ράκη για την προσφορά του σε όλους εμάς και του εύχομαι καλές γραφές πάντα με υγεία και ό,τι επιθυμεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή